Jakie są zalety współpracy z firmą odbierającą zużyty olej?

Admin Účet | 9.12.2022
Jakie są zalety współpracy z firmą odbierającą zużyty olej? - Fotka

Prowadzenie restauracji czy jakiegokolwiek innego punktu gastronomicznego wymaga dużego zaangażowania, odpowiedniego zarządzania czasem i podejmowania przemyślanych decyzji, które pomagają i ułatwiają prowadzenie lokalu. Jednym z lepszych wyborów, jakie możesz podjąć, jest nawiązanie współpracy z firmą zajmującą się odbiorem zużytego oleju spożywczego. Czy wiesz, z jakimi korzyściami się to wiąże i dlaczego warto skorzystać z ich oferty?

  1. Nie musisz już przejmować się przechowywaniem i utylizacją starego oleju.

Jak dobrze wiesz, stare, przepracowane oleje klasyfikowane są jako trudne odpady spożywcze. Jako właściciel lokalu gastronomicznego jesteś zobowiązany prawnie do tego, by zadbać o ich odpowiednią utylizację. Odpowiednie zapisy i artykuły widnieją w ustawie o odpadach, zaś za ich nieprzestrzeganie może zostać nałożona wysoka grzywna. Zużytego oleju nie możesz tak po prostu wylać do kanalizacji czy spalić, bo wiąże się to z olbrzymim obciążeniem dla środowiska naturalnego.

Na szczęście możesz skorzystać z oferty Trafin Oil. Główną misją naszej firmy jest pomaganie lokalom gastronomicznym w gospodarowaniu zużytym olejem – zabieramy go bezpośrednio od Ciebie i wypożyczamy Ci pustą beczkę na stary olej. Odebrany produkt przekazujemy dalej do recyklingu, dzięki czemu ma szansę być ponownie wykorzystany, np. w charakterze biopaliwa.

  1. Zapomnisz o konieczności kupowania świeżego oleju na czas.

Odciążymy Cię nie tylko w kwestiach związanych z utylizację oleju przepracowanego, ale także przy dostawach nowego. Nie musisz już pamiętać o regularnych zakupach – specjaliści z Trafin Oil będą kontrolować Twoje stany magazynowe i dadzą Ci znać z odpowiednim wyprzedzeniem, że zbliża się nowy transport. Zapewni Ci to poczucie bezpieczeństwa i olbrzymi komfort psychiczny. Współpracując z nami, będziesz wiedział, że w Twojej restauracji nigdy nie zabraknie świeżego oleju.

  1. Wszystko załatwisz na zapleczu/w magazynie swojego lokalu.

Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda – możesz na nią liczyć, współpracując z Trafin Oil. Odbiór zużytego tłuszczu i dostawa nowego odbywa się w Twoim lokalu, od ręki. Nie musisz planować dojazdów ani samodzielnie przewozić ciężkich pojemników ze starym olejem. To my przyjedziemy do Ciebie i pozwolimy Ci zaoszczędzić cenny czas, który możesz wykorzystać na inne obowiązki związane z prowadzeniem restauracji.

  1. Możesz liczyć na minimum formalności i maksimum efektów.

Możesz zgłosić się do nas mailowo lub telefonicznie, podając ilość oleju i adres odbioru i/lub dostawy. Dostarczymy Ci umowę na ekologiczną utylizację oleju, o którą mogą poprosić urzędnicy podczas kontroli. W ciągu maksymalnie 5 dni roboczych od złożenia zamówienia zjawimy się w Twojej restauracji po odbiór zużytego oleju. Gotowe! Pamiętaj, że jeśli z jakiegoś powodu chcesz szybciej pozbyć się starego tłuszczu, wystarczy, że dasz nam o tym znać. Wspólnie ustalimy dogodny dla obu stron termin.

  1. Przyczyniasz się do ochrony środowiska naturalnego.

Zużyty olej spożywczy jest odpadem niebezpiecznym dla środowiska, o ile nie zostanie poddany właściwej utylizacji. Dlatego też nie można go spalać (do atmosfery przedostają się wówczas szkodliwe substancje chemiczne) ani np. wylewać do kanalizacji (pojawia się ryzyko skażenia wód gruntowych i roślin). Odebrany od Ciebie tłuszcz posmażalniczy przekazujemy do recyklingu w przeznaczonych do tego miejscach. Dzięki temu ma szansę wrócić na rynek pod postacią substancji o zupełnie innym zastosowaniu i być wykorzystany ponownie.

  1. Możesz zaoszczędzić.

Przy dostawie nowego oleju odkupimy od Ciebie zużyty olej za gotówkę i wystawimy fakturę. Szybko, łatwo i przyjemnie!

Wypełnij formularz kontaktowy już teraz i oczekuj na kontakt od jednego z naszych konsultantów. Zapraszamy do współpracy z Trafin Oil!

Może się spodobać

Gazele Biznesu 2023 - image
26.3.2024
Gazele Biznesu 2023
Oleje roślinne – zastosowanie poza branżą gastronomiczną - image
20.11.2023
Oleje roślinne – zastosowanie poza branżą gastronomiczną
Rola separatorów oleju w gastronomii - image
20.11.2023
Rola separatorów oleju w gastronomii
Wylewanie zużytego oleju do kanalizacji – jakie są skutki takich działań? - image
11.10.2023
Wylewanie zużytego oleju do kanalizacji – jakie są skutki takich działań?
Margaryna – jak zmienił się ten tłuszcz na przestrzeni lat? - image
11.10.2023
Margaryna – jak zmienił się ten tłuszcz na przestrzeni lat?
Segregacja odpadów a edukacja dzieci w szkołach - image
13.9.2023
Segregacja odpadów a edukacja dzieci w szkołach
Zrównoważone rozwiązania w gastronomii – recykling olejów i ideologia zero waste - image
13.9.2023
Zrównoważone rozwiązania w gastronomii – recykling olejów i ideologia zero waste
Odpady olejowe w przemyśle – jak są wykorzystywane? - image
23.8.2023
Odpady olejowe w przemyśle – jak są wykorzystywane?
Biopaliwo a oleje posmażalnicze – niezbędny składnik do produkcji ekologicznych paliw - image
21.8.2023
Biopaliwo a oleje posmażalnicze – niezbędny składnik do produkcji ekologicznych paliw
Frytownica w restauracji – użytkowanie, serwis i wymiana oleju - image
18.7.2023
Frytownica w restauracji – użytkowanie, serwis i wymiana oleju
Polska kuchnia – na jakich olejach smażą Polacy? - image
18.7.2023
Polska kuchnia – na jakich olejach smażą Polacy?
Olej rzepakowy vs oliwa z oliwek – co jest lepsze? - image
21.6.2023
Olej rzepakowy vs oliwa z oliwek – co jest lepsze?
Olej palmowy – czy jest zdrowy dla człowieka? - image
21.6.2023
Olej palmowy – czy jest zdrowy dla człowieka?
Oszczędzanie energii i pieniędzy: dlaczego warto zainwestować w usługi dowozu i odbioru oleju gastronomicznego? - image
26.5.2023
Oszczędzanie energii i pieniędzy: dlaczego warto zainwestować w usługi dowozu i odbioru oleju gastronomicznego?
Segregacja olejów jadalnych – poradnik dla konsumentów - image
26.5.2023
Segregacja olejów jadalnych – poradnik dla konsumentów
Jakie są różnice między olejami organicznymi a nieorganicznymi pod względem ekologicznym? - image
27.4.2023
Jakie są różnice między olejami organicznymi a nieorganicznymi pod względem ekologicznym?
Jakie są najlepsze sposoby na ograniczenie zużycia olejów w kuchni i jego wpływu na środowisko - image
27.4.2023
Jakie są najlepsze sposoby na ograniczenie zużycia olejów w kuchni i jego wpływu na środowisko
Olej tłoczony na zimno - wszystko co musisz o nim wiedzieć - image
27.4.2023
Olej tłoczony na zimno - wszystko co musisz o nim wiedzieć
Jakie są najlepsze sposoby na recykling oleju używanego w kuchni? - image
24.3.2023
Jakie są najlepsze sposoby na recykling oleju używanego w kuchni?
Jakie są korzyści z korzystania z olejów ekologicznych w kuchni? - image
22.3.2023
Jakie są korzyści z korzystania z olejów ekologicznych w kuchni?
Odbiór zużytego oleju gastronomicznego - image
8.3.2023
Odbiór zużytego oleju gastronomicznego
Jakie są najlepsze sposoby na przechowywanie olejów gastronomicznych? - image
1.3.2023
Jakie są najlepsze sposoby na przechowywanie olejów gastronomicznych?
Jakie są najlepsze oleje do smażenia, które są przyjazne dla środowiska? - image
1.3.2023
Jakie są najlepsze oleje do smażenia, które są przyjazne dla środowiska?
Oleje roślinne i zwierzęce - różnice pod względem ekologicznym - image
6.2.2023
Oleje roślinne i zwierzęce - różnice pod względem ekologicznym
Jakie są skutki stosowania olejów rafinowanych na środowisko? - image
4.2.2023
Jakie są skutki stosowania olejów rafinowanych na środowisko?
Jak żyć w zgodzie z prawem i środowiskiem? - image
9.12.2022
Jak żyć w zgodzie z prawem i środowiskiem?
Odbiór oleju posmażalniczego - image
9.12.2022
Odbiór oleju posmażalniczego
Recykling z Trafin Oil - dlaczego warto? - image
9.12.2022
Recykling z Trafin Oil - dlaczego warto?
Które tłuszcze są zdrowsze - roślinne czy zwierzęce? - image
9.12.2022
Które tłuszcze są zdrowsze - roślinne czy zwierzęce?
Oleje przepracowane - co to jest? - image
13.4.2022
Oleje przepracowane - co to jest?
Ochrona środowiska z Trafin Oil – jaka jest nasza misja? - image
13.4.2022
Ochrona środowiska z Trafin Oil – jaka jest nasza misja?
Dlaczego recykling oleju jest ważny? - image
13.4.2022
Dlaczego recykling oleju jest ważny?
Jak wygląda produkcja oleju gastronomicznego? - image
13.4.2022
Jak wygląda produkcja oleju gastronomicznego?
Dlaczego ekologia jest ważna? - image
13.4.2022
Dlaczego ekologia jest ważna?
Czym jest frytura gastronomiczna? - image
13.4.2022
Czym jest frytura gastronomiczna?
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego? - image
28.2.2022
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego?
Jak dbamy o relacje z klientami – TrafinOil i restauracje - image
28.2.2022
Jak dbamy o relacje z klientami – TrafinOil i restauracje
Oleje rafinowane - co warto na ich temat wiedzieć? - image
20.2.2022
Oleje rafinowane - co warto na ich temat wiedzieć?
Ekorestauracja – jak sprawić, by lokal był przyjazny dla środowiska? - image
4.11.2021
Ekorestauracja – jak sprawić, by lokal był przyjazny dla środowiska?
Jak segregować bioodpady? - image
4.11.2021
Jak segregować bioodpady?
Dlaczego skupuje się zużyty olej gastronomiczny? - image
5.7.2021
Dlaczego skupuje się zużyty olej gastronomiczny?
Food Truck a produkcja oleju spożywczego - image
5.7.2021
Food Truck a produkcja oleju spożywczego
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego? - image
5.7.2021
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego?
Ile czasu można przechowywać zużyty olej gastronomiczny? - image
5.7.2021
Ile czasu można przechowywać zużyty olej gastronomiczny?
Dlaczego warto współpracować z firmą odbierającą zużyty olej gastronomiczny? - image
12.5.2021
Dlaczego warto współpracować z firmą odbierającą zużyty olej gastronomiczny?
Gdzie można oddać zużyty olej gastronomiczny? - image
12.5.2021
Gdzie można oddać zużyty olej gastronomiczny?
Smażenie bez tłuszczu - czy jest zdrowe? - image
28.4.2021
Smażenie bez tłuszczu - czy jest zdrowe?
Tłuszcze trans - co trzeba na ten temat wiedzieć - image
28.4.2021
Tłuszcze trans - co trzeba na ten temat wiedzieć
Jaki olej do smażenia? - image
28.4.2021
Jaki olej do smażenia?
Czy można smażyć na oliwie z oliwek? - image
28.4.2021
Czy można smażyć na oliwie z oliwek?
Gdzie oddać olej do utylizacji? - image
29.5.2020
Gdzie oddać olej do utylizacji?
Tłuszcze utwardzone i ich znaczenie w diecie - image
22.5.2020
Tłuszcze utwardzone i ich znaczenie w diecie
Co zrobić ze zużytym olejem? - image
20.5.2020
Co zrobić ze zużytym olejem?
Jełczenie tłuszczów - image
20.5.2020
Jełczenie tłuszczów
Produkcja oleju rzepakowego - image
20.5.2020
Produkcja oleju rzepakowego
Najlepszy olej do smażenia - image
20.5.2020
Najlepszy olej do smażenia
Podział kwasów tłuszczowych - image
20.5.2020
Podział kwasów tłuszczowych
Funkcje tłuszczów w organizmie - image
20.5.2020
Funkcje tłuszczów w organizmie
Źródła omega-3 - image
20.5.2020
Źródła omega-3
Podział tłuszczów - image
20.5.2020
Podział tłuszczów
Sukces restauracji – co się na niego składa? - image
20.5.2020
Sukces restauracji – co się na niego składa?
Jak odżywiać się zdrowo? - image
20.5.2020
Jak odżywiać się zdrowo?
Jak rozpoznać dobry punkt gastronomiczny? - image
20.5.2020
Jak rozpoznać dobry punkt gastronomiczny?
Dobre i złe oleje – co wybierać, by żyć zdrowo? - image
20.5.2020
Dobre i złe oleje – co wybierać, by żyć zdrowo?
Smażenie na oleju słonecznikowym - image
20.5.2020
Smażenie na oleju słonecznikowym
Olej słonecznikowy - właściwości i zastosowanie - image
20.5.2020
Olej słonecznikowy - właściwości i zastosowanie
Co to jest olej palmowy? - image
20.5.2020
Co to jest olej palmowy?
Jak przechowywać olej? - image
20.5.2020
Jak przechowywać olej?
Olej rzepakowy rafinowany czy nierafinowany? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy rafinowany czy nierafinowany?
Czym się różni olej rafinowany od nierafinowanego? - image
20.5.2020
Czym się różni olej rafinowany od nierafinowanego?
Olej rzepakowy czy oliwa z oliwek? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy czy oliwa z oliwek?
Jaki olej do pieczenia? - image
20.5.2020
Jaki olej do pieczenia?
Utylizacja oleju gastronomicznego - image
20.5.2020
Utylizacja oleju gastronomicznego
Transport i odbiór zużytego oleju - obowiązujące zasady - image
20.5.2020
Transport i odbiór zużytego oleju - obowiązujące zasady
Zużyty olej gastronomiczny - kilka podstawowych informacji - image
20.5.2020
Zużyty olej gastronomiczny - kilka podstawowych informacji
Olej rzepakowy czy słonecznikowy? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy czy słonecznikowy?
Czy olej rzepakowy jest zdrowy? - image
20.5.2020
Czy olej rzepakowy jest zdrowy?
Olej do frytkownicy - image
20.5.2020
Olej do frytkownicy