Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego?

Admin Účet | 5.7.2021
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego? - Fotka
Olej wykorzystywany w restauracjach, barach i lokalach, w których przygotowuje się jedzenie, powinien po zużyciu trafić do firmy, która go przetworzy. Przepisy nie nakładają takiego obowiązku na gospodarstwa domowe, w których ilość takich odpadów jest niewielka. Natomiast w przypadku firm jest to obligatoryjne. Jak przebiega transport zużytego oleju gastronomicznego?

Dlaczego utylizacja oleju jest obowiązkowa?

Odpowiednie gospodarowanie zużytym olejem to duża odpowiedzialność. Ważna informacja jest jednak taka, że nie musisz się tym zajmować sam. Wystarczy, że znajdziesz firmę, która oferuje profesjonalne usługi i podejmiesz w tym zakresie współpracę. Olej posmażalniczy powinien trafić docelowo do przedsiębiorstwa, które zajmie się utylizacją tego odpadu. Dzięki poddaniu go odpowiednim działaniom zostanie on oczyszczony ze zbędnych składników, a w przyszłości może być ponownie wykorzystany, ale oczywiście nie w branży gastronomicznej. Może on mieć zastosowanie przy produkcji biopaliw i nie tylko. Z czego wynika konieczność utylizacji oleju? W przypadku prowadzenia działalności gastronomicznej używa się bardzo dużych ilości tego produktu. Nie może on trafić do kanalizacji, gdyż jeśli się tam znajdzie, to docelowo może pojawić się w zbiornikach wodnych, co stwarzać będzie niebezpieczeństwo dla roślin i zwierząt. Olej posmażalniczy absolutnie nie powinien być również spalany, gdyż efektem tego może być przedostanie się do atmosfery szkodliwych składników chemicznych. Jeśli w Twojej działalności potrzebny jest olej roślinny, to dobrym rozwiązaniem dla Ciebie będzie zawarcie umowy z firmą, która regularnie odbierać będzie zużyty produkt i zorganizuje odpowiedni transport. Jeżeli potrzebujesz takiej usługi, to skorzystaj z formularza: https://trafinoil.pl/zuzyty-olej/. Odbierzemy od Ciebie odpady i dostarczymy świeży produkt. Jak wygląda transport zużytego oleju?

Transport oleju posmażalniczego – jak to przebiega?

Współpraca z nami opiera się na prostych zasadach. Jeśli chcesz, aby odebrany został od Ciebie olej, to wystarczy, że się z nami skontaktujesz. Ewentualnie możemy ustalić stałe terminy, w których będziemy to robić. Następnie pojawimy się na miejscu, szczelnie zamkniemy i zabezpieczymy beczki z olejem i umieścimy je w naszym samochodzie, który jest przystosowany do ich transportu. Przy okazji odbioru zużytego oleju możemy jednocześnie dostarczać świeży olej i fryturę. Zostawimy również beczki na kolejne odpady, które wytworzysz w ramach swojej działalności. Przy odbiorze otrzymasz fakturę – jest ona potwierdzeniem tego, że został on skierowany do utylizacji. Następnie olej posmażalniczy zostanie oczyszczony i docelowo zostanie ponownie wykorzystany. Najczęściej docieramy do naszych klientów w około 5 dni od dnia złożenia zamówienia, ale jeśli potrzebujesz szybszej realizacji, to skontaktuj się z nami, a w miarę aktualnych możliwości spróbujemy załatwić to szybciej. Pamiętaj również o tym, że zapłacimy Ci za zużyty olej gastronomiczny gotówką i od ręki wystawimy fakturę. Zadzwoń do nas pod numer: 800 900 070. Połączenie jest bezpłatne. Podaj, ile oleju masz do odbioru, wskaż adres, a rozpoczniemy proces realizacji zamówionej usługi.

Może się spodobać

Jak żyć w zgodzie z prawem i środowiskiem? - image
9.12.2022
Jak żyć w zgodzie z prawem i środowiskiem?
Odbiór oleju posmażalniczego - image
9.12.2022
Odbiór oleju posmażalniczego
Recykling z Trafin Oil - dlaczego warto? - image
9.12.2022
Recykling z Trafin Oil - dlaczego warto?
Jakie są zalety współpracy z firmą odbierającą zużyty olej? - image
9.12.2022
Jakie są zalety współpracy z firmą odbierającą zużyty olej?
Które tłuszcze są zdrowsze - roślinne czy zwierzęce? - image
9.12.2022
Które tłuszcze są zdrowsze - roślinne czy zwierzęce?
Olej tłoczony na zimno - wszystko co musisz o nim wiedzieć - image
9.12.2022
Olej tłoczony na zimno - wszystko co musisz o nim wiedzieć
Oleje przepracowane - co to jest? - image
13.4.2022
Oleje przepracowane - co to jest?
Ochrona środowiska z Trafin Oil – jaka jest nasza misja? - image
13.4.2022
Ochrona środowiska z Trafin Oil – jaka jest nasza misja?
Dlaczego recykling oleju jest ważny? - image
13.4.2022
Dlaczego recykling oleju jest ważny?
Jak wygląda produkcja oleju gastronomicznego? - image
13.4.2022
Jak wygląda produkcja oleju gastronomicznego?
Dlaczego ekologia jest ważna? - image
13.4.2022
Dlaczego ekologia jest ważna?
Czym jest frytura gastronomiczna? - image
13.4.2022
Czym jest frytura gastronomiczna?
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego? - image
28.2.2022
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego?
Jak dbamy o relacje z klientami – TrafinOil i restauracje - image
28.2.2022
Jak dbamy o relacje z klientami – TrafinOil i restauracje
Oleje rafinowane - co warto na ich temat wiedzieć? - image
20.2.2022
Oleje rafinowane - co warto na ich temat wiedzieć?
Ekorestauracja – jak sprawić, by lokal był przyjazny dla środowiska? - image
4.11.2021
Ekorestauracja – jak sprawić, by lokal był przyjazny dla środowiska?
Jak segregować bioodpady? - image
4.11.2021
Jak segregować bioodpady?
Dlaczego skupuje się zużyty olej gastronomiczny? - image
5.7.2021
Dlaczego skupuje się zużyty olej gastronomiczny?
Food Truck a produkcja oleju spożywczego - image
5.7.2021
Food Truck a produkcja oleju spożywczego
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego? - image
5.7.2021
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego?
Ile czasu można przechowywać zużyty olej gastronomiczny? - image
5.7.2021
Ile czasu można przechowywać zużyty olej gastronomiczny?
Dlaczego warto współpracować z firmą odbierającą zużyty olej gastronomiczny? - image
12.5.2021
Dlaczego warto współpracować z firmą odbierającą zużyty olej gastronomiczny?
Gdzie można oddać zużyty olej gastronomiczny? - image
12.5.2021
Gdzie można oddać zużyty olej gastronomiczny?
Smażenie bez tłuszczu - czy jest zdrowe? - image
28.4.2021
Smażenie bez tłuszczu - czy jest zdrowe?
Tłuszcze trans - co trzeba na ten temat wiedzieć - image
28.4.2021
Tłuszcze trans - co trzeba na ten temat wiedzieć
Jaki olej do smażenia? - image
28.4.2021
Jaki olej do smażenia?
Czy można smażyć na oliwie z oliwek? - image
28.4.2021
Czy można smażyć na oliwie z oliwek?
Gdzie oddać olej do utylizacji? - image
29.5.2020
Gdzie oddać olej do utylizacji?
Tłuszcze utwardzone i ich znaczenie w diecie - image
22.5.2020
Tłuszcze utwardzone i ich znaczenie w diecie
Co zrobić ze zużytym olejem? - image
20.5.2020
Co zrobić ze zużytym olejem?
Jełczenie tłuszczów - image
20.5.2020
Jełczenie tłuszczów
Produkcja oleju rzepakowego - image
20.5.2020
Produkcja oleju rzepakowego
Najlepszy olej do smażenia - image
20.5.2020
Najlepszy olej do smażenia
Podział kwasów tłuszczowych - image
20.5.2020
Podział kwasów tłuszczowych
Funkcje tłuszczów w organizmie - image
20.5.2020
Funkcje tłuszczów w organizmie
Źródła omega-3 - image
20.5.2020
Źródła omega-3
Podział tłuszczów - image
20.5.2020
Podział tłuszczów
Sukces restauracji – co się na niego składa? - image
20.5.2020
Sukces restauracji – co się na niego składa?
Jak odżywiać się zdrowo? - image
20.5.2020
Jak odżywiać się zdrowo?
Jak rozpoznać dobry punkt gastronomiczny? - image
20.5.2020
Jak rozpoznać dobry punkt gastronomiczny?
Dobre i złe oleje – co wybierać, by żyć zdrowo? - image
20.5.2020
Dobre i złe oleje – co wybierać, by żyć zdrowo?
Smażenie na oleju słonecznikowym - image
20.5.2020
Smażenie na oleju słonecznikowym
Olej słonecznikowy - właściwości i zastosowanie - image
20.5.2020
Olej słonecznikowy - właściwości i zastosowanie
Co to jest olej palmowy? - image
20.5.2020
Co to jest olej palmowy?
Jak przechowywać olej? - image
20.5.2020
Jak przechowywać olej?
Olej rzepakowy rafinowany czy nierafinowany? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy rafinowany czy nierafinowany?
Czym się różni olej rafinowany od nierafinowanego? - image
20.5.2020
Czym się różni olej rafinowany od nierafinowanego?
Olej rzepakowy czy oliwa z oliwek? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy czy oliwa z oliwek?
Jaki olej do pieczenia? - image
20.5.2020
Jaki olej do pieczenia?
Utylizacja oleju gastronomicznego - image
20.5.2020
Utylizacja oleju gastronomicznego
Transport i odbiór zużytego oleju - obowiązujące zasady - image
20.5.2020
Transport i odbiór zużytego oleju - obowiązujące zasady
Odbiór zużytego oleju gastronomicznego - image
20.5.2020
Odbiór zużytego oleju gastronomicznego
Zużyty olej gastronomiczny - kilka podstawowych informacji - image
20.5.2020
Zużyty olej gastronomiczny - kilka podstawowych informacji
Olej rzepakowy czy słonecznikowy? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy czy słonecznikowy?
Czy olej rzepakowy jest zdrowy? - image
20.5.2020
Czy olej rzepakowy jest zdrowy?
Olej do frytkownicy - image
20.5.2020
Olej do frytkownicy