Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego?

Admin Účet | 28.2.2022
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego? - Fotka

O gospodarowaniu odpadami spożywczymi najczęściej mówi się w kontekście dużych lokali gastronomicznych, głównie restauracji. To właśnie w tym miejscach wytwarzanych jest ich najwięcej, a ilości np. oleju posmażalniczego na koniec dnia potrafią przyprawić o zawrót głowy. Jednak z problemem utylizacji tego rodzaju produktów zmagają się również właściciele mniejszych punktów gastronomicznych, np. barów czy food-truck’ów. Dlaczego powinni oni pomyśleć o usłudze odbioru zużytego oleju spożywczego? Kto jeszcze może z tego skorzystać?

Utylizacja oleju posmażalniczego – dlaczego warto nawiązać współpracę z firmą zewnętrzną?

W TrafinOil doskonale wiemy, że właściciele punktów gastronomicznych, jak i pracujący w nich kucharze mają na co dzień mnóstwo obowiązków związanych z prowadzeniem lokalu i dbaniem o najwyższą jakość obsługi klienta. W końcu “nasz klient, nasz pan” – to naturalne, że robisz wszystko, co w Twojej mocy, by magia Twojej restauracji przyciągała jak najwięcej osób spragnionych pysznego jedzenia. To wymaga jednak pełnego zaangażowania, pasji i czasu. Czasu, którego w pewnym momencie po prostu zaczyna brakować.

Nie pozwól więc, by nadmiar codziennych zobowiązań zaburzył funkcjonowanie Twojego lokalu. Korzystając z pomocy naszej firmy, otrzymasz kompleksowe wsparcie w zakresie utylizacji zużytego oleju. Przyjedziemy do Twojej restauracji czy baru, odbierzemy stary, przerobiony olej roślinny i zagwarantujemy dostawę nowego. Szybko, wygodnie i bez nadmiaru formalności. To takie proste!

Jako właściciel restauracji czy innego punktu gastronomicznego zapewne jesteś świadomy, z jakimi konsekwencjami wiąże się niedopilnowanie kwestii utylizacji tłuszczów posmażalniczych. Jest to aspekt uregulowany prawnie, którego złamanie grozi wysokimi karami pieniężnymi. Wiesz też, że oleju nie możesz tak po prostu wylać do zlewu, ubikacji czy studzienki kanalizacyjnej. Musi być on odpowiednio zabezpieczony, a następnie poddany specjalnej obróbce.

Oprócz obowiązku pozbycia się zużytego tłuszczu pojawia się też konieczność kontrolowania stanów magazynowych i zamawiania dostaw świeżego oleju. Wszystkie powyższe aspekty wymagają dopilnowania i zabierają mnóstwo czasu. Na szczęście możesz skorzystać z usług TrafinOil i zapomnieć o problemach związanych z pozbyciem się tłuszczu posmażalniczego i zamawianiem nowego – zajmiemy się tym za Ciebie i odciążymy Cię w codziennych, często żmudnych obowiązkach.

Dla kogo przewidziana jest usługa odbioru zużytego oleju spożywczego?

  • Restauracje

To największa baza klientów naszej firmy. W restauracjach odbieramy największe ilości przerobionych tłuszczów, co nie powinno dziwić – to tutaj pracuje najwięcej osób i to tutaj przygotowywana jest największa ilość jedzenia.

  • Bary/puby

Nie tylko restauracje korzystają z naszych usług. Odbiór oleju spożywczego możliwy jest też z mniejszych lokali gastronomicznych, gdzie na co dzień korzysta się z tłuszczów smażalnicznych.

  • Food-trucki

Mobilne punkty gastronomiczne to kolejna istotna grupa naszych klientów. To miejsca, w których zużywane są zwykle duże ilości olejów spożywczych, np. do przygotowania kebaba czy frytek.

  • Hotele

Mowa o hotelach z własnym lokalem gastronomicznym. Restauracje w takich miejscach są czynne od wczesnych godzin porannych do nocy i obsługują mnóstwo klientów. Zużywane są w nich olbrzymie ilości tłuszczów roślinnych do smażenia.

  • Cateringi

Pojedyncze eventy obsługiwane przez cateringi często wymagają dostarczenia jedzenia dla dziesiątek czy nawet setek gości. Firmy takie jak nasza pomagają im zachować ciągłość działania i wspierają cateringi w obowiązkach związanych z utylizacją olejów spożywczych, używanych do przygotowywania potraw.

Może się spodobać

Jak żyć w zgodzie z prawem i środowiskiem? - image
9.12.2022
Jak żyć w zgodzie z prawem i środowiskiem?
Odbiór oleju posmażalniczego - image
9.12.2022
Odbiór oleju posmażalniczego
Recykling z Trafin Oil - dlaczego warto? - image
9.12.2022
Recykling z Trafin Oil - dlaczego warto?
Jakie są zalety współpracy z firmą odbierającą zużyty olej? - image
9.12.2022
Jakie są zalety współpracy z firmą odbierającą zużyty olej?
Które tłuszcze są zdrowsze - roślinne czy zwierzęce? - image
9.12.2022
Które tłuszcze są zdrowsze - roślinne czy zwierzęce?
Olej tłoczony na zimno - wszystko co musisz o nim wiedzieć - image
9.12.2022
Olej tłoczony na zimno - wszystko co musisz o nim wiedzieć
Oleje przepracowane - co to jest? - image
13.4.2022
Oleje przepracowane - co to jest?
Ochrona środowiska z Trafin Oil – jaka jest nasza misja? - image
13.4.2022
Ochrona środowiska z Trafin Oil – jaka jest nasza misja?
Dlaczego recykling oleju jest ważny? - image
13.4.2022
Dlaczego recykling oleju jest ważny?
Jak wygląda produkcja oleju gastronomicznego? - image
13.4.2022
Jak wygląda produkcja oleju gastronomicznego?
Dlaczego ekologia jest ważna? - image
13.4.2022
Dlaczego ekologia jest ważna?
Czym jest frytura gastronomiczna? - image
13.4.2022
Czym jest frytura gastronomiczna?
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego? - image
28.2.2022
Kto może skorzystać z odbioru oleju spożywczego?
Jak dbamy o relacje z klientami – TrafinOil i restauracje - image
28.2.2022
Jak dbamy o relacje z klientami – TrafinOil i restauracje
Oleje rafinowane - co warto na ich temat wiedzieć? - image
20.2.2022
Oleje rafinowane - co warto na ich temat wiedzieć?
Ekorestauracja – jak sprawić, by lokal był przyjazny dla środowiska? - image
4.11.2021
Ekorestauracja – jak sprawić, by lokal był przyjazny dla środowiska?
Jak segregować bioodpady? - image
4.11.2021
Jak segregować bioodpady?
Dlaczego skupuje się zużyty olej gastronomiczny? - image
5.7.2021
Dlaczego skupuje się zużyty olej gastronomiczny?
Food Truck a produkcja oleju spożywczego - image
5.7.2021
Food Truck a produkcja oleju spożywczego
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego? - image
5.7.2021
Jak wygląda transport zużytego oleju gastronomicznego?
Ile czasu można przechowywać zużyty olej gastronomiczny? - image
5.7.2021
Ile czasu można przechowywać zużyty olej gastronomiczny?
Dlaczego warto współpracować z firmą odbierającą zużyty olej gastronomiczny? - image
12.5.2021
Dlaczego warto współpracować z firmą odbierającą zużyty olej gastronomiczny?
Gdzie można oddać zużyty olej gastronomiczny? - image
12.5.2021
Gdzie można oddać zużyty olej gastronomiczny?
Smażenie bez tłuszczu - czy jest zdrowe? - image
28.4.2021
Smażenie bez tłuszczu - czy jest zdrowe?
Tłuszcze trans - co trzeba na ten temat wiedzieć - image
28.4.2021
Tłuszcze trans - co trzeba na ten temat wiedzieć
Jaki olej do smażenia? - image
28.4.2021
Jaki olej do smażenia?
Czy można smażyć na oliwie z oliwek? - image
28.4.2021
Czy można smażyć na oliwie z oliwek?
Gdzie oddać olej do utylizacji? - image
29.5.2020
Gdzie oddać olej do utylizacji?
Tłuszcze utwardzone i ich znaczenie w diecie - image
22.5.2020
Tłuszcze utwardzone i ich znaczenie w diecie
Co zrobić ze zużytym olejem? - image
20.5.2020
Co zrobić ze zużytym olejem?
Jełczenie tłuszczów - image
20.5.2020
Jełczenie tłuszczów
Produkcja oleju rzepakowego - image
20.5.2020
Produkcja oleju rzepakowego
Najlepszy olej do smażenia - image
20.5.2020
Najlepszy olej do smażenia
Podział kwasów tłuszczowych - image
20.5.2020
Podział kwasów tłuszczowych
Funkcje tłuszczów w organizmie - image
20.5.2020
Funkcje tłuszczów w organizmie
Źródła omega-3 - image
20.5.2020
Źródła omega-3
Podział tłuszczów - image
20.5.2020
Podział tłuszczów
Sukces restauracji – co się na niego składa? - image
20.5.2020
Sukces restauracji – co się na niego składa?
Jak odżywiać się zdrowo? - image
20.5.2020
Jak odżywiać się zdrowo?
Jak rozpoznać dobry punkt gastronomiczny? - image
20.5.2020
Jak rozpoznać dobry punkt gastronomiczny?
Dobre i złe oleje – co wybierać, by żyć zdrowo? - image
20.5.2020
Dobre i złe oleje – co wybierać, by żyć zdrowo?
Smażenie na oleju słonecznikowym - image
20.5.2020
Smażenie na oleju słonecznikowym
Olej słonecznikowy - właściwości i zastosowanie - image
20.5.2020
Olej słonecznikowy - właściwości i zastosowanie
Co to jest olej palmowy? - image
20.5.2020
Co to jest olej palmowy?
Jak przechowywać olej? - image
20.5.2020
Jak przechowywać olej?
Olej rzepakowy rafinowany czy nierafinowany? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy rafinowany czy nierafinowany?
Czym się różni olej rafinowany od nierafinowanego? - image
20.5.2020
Czym się różni olej rafinowany od nierafinowanego?
Olej rzepakowy czy oliwa z oliwek? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy czy oliwa z oliwek?
Jaki olej do pieczenia? - image
20.5.2020
Jaki olej do pieczenia?
Utylizacja oleju gastronomicznego - image
20.5.2020
Utylizacja oleju gastronomicznego
Transport i odbiór zużytego oleju - obowiązujące zasady - image
20.5.2020
Transport i odbiór zużytego oleju - obowiązujące zasady
Odbiór zużytego oleju gastronomicznego - image
20.5.2020
Odbiór zużytego oleju gastronomicznego
Zużyty olej gastronomiczny - kilka podstawowych informacji - image
20.5.2020
Zużyty olej gastronomiczny - kilka podstawowych informacji
Olej rzepakowy czy słonecznikowy? - image
20.5.2020
Olej rzepakowy czy słonecznikowy?
Czy olej rzepakowy jest zdrowy? - image
20.5.2020
Czy olej rzepakowy jest zdrowy?
Olej do frytkownicy - image
20.5.2020
Olej do frytkownicy