Nasza firma powstała w 2009 roku i od tego czasu prężnie się rozwija. Kilkanaście lat wyzwań i zdobyte przez ten czas doświadczenie pozwoliło nam zostać numerem 1 w Polsce w swojej branży. Od zawsze stawiamy w centrum uwagi Ciebie – klienta, a jedną z naszych głównych misji pozostaje ochrona środowiska naturalnego. Zacznij współpracę z Trafin Oil i przekonaj się, że możesz być eko razem z nami!
Dlaczego przykładamy tak dużą wagę do działań proekologicznych?
Ekologia jest tematem na czasie – co do tego nie ma żadnych wątpliwości. Coraz więcej osób i instytucji zaczyna zauważać potrzebę życia w zgodzie z naturą i poszanowania środowiska naturalnego. Robią to dla siebie, dla rodziny, dla osób w najbliższym otoczeniu, a także i dla przyszłych pokoleń. Robią to, bo czują, że ich podejście może coś zmienić, a wspólne działania przyniosą ulgę naszej planecie.
W Trafin Oil przykładamy olbrzymią wagę do bycia eko. Niezmiennie od roku 2009 dokładamy swoją cegiełkę do tematu ochrony środowiska naturalnego. Czujemy wewnętrzną potrzebę, by to robić i głęboko wierzymy, że Ty również ją czujesz. Przez te kilkanaście lat obecności na rynku pomogliśmy setkom restauracji i lokali gastronomicznych – nie tylko w przechowywaniu i utylizacji zużytego oleju, ale przede wszystkim w uświadamianiu, że warto być eko i dbać o naturę.
W jaki sposób Trafin Oil wypełnia swoją ekologiczną misję?
W naszej firmie skupiamy się na kwestiach związanych z odpowiednim przechowywaniem i zabezpieczaniem, a także recyklingiem zużytego oleju gastronomicznego: rzepakowego, palmowego, słonecznikowego, mieszanek tłuszczowych (margaryny i masła), a także tłuszczów pochodzenia zwierzęcego, m.in. smalcu.
Tego typu odpady są klasyfikowane jako “trudne” – w żadnym wypadku nie możesz wylewać ich do instalacji ściekowych (powstają w ten sposób trudne do usunięcia zatory) ani wyrzucać ich bezpośrednio do śmieci czy zostawiać na wysypisku. Z tym ostatnim punktem wiąże się fakt, iż wszelkiego rodzaju tłuszcze i oleje nie ulegają szybkiemu rozkładowi, a to oznacza, że szkodzą środowisku.
Jest jednak inna droga – współpraca z Trafin Oil. Nasi specjaliści przyjadą bezpośrednio do Twojego lokalu i odciążą Cię w kwestiach związanych z utylizacją przepracowanego oleju spożywczego. Jakie zalety wiążą się z tym rozwiązaniem?
- Masz realny wpływ na zmniejszenie poziomu zanieczyszczenia ścieków i skażenia środowiska naturalnego – do gleby, wody i całego ekosystemu dostaje się mniej oleju.
- Przetworzenie olejów pozwala zredukować emisję dwutlenku węgla do atmosfery – to zdrowsze i czystsze powietrze dla Ciebie i wszystkich wokół.
- Dzięki właściwej utylizacji i recyklingowi oleju oszczędzasz zasoby naturalne – zmniejsza się zapotrzebowanie na uprawę roślin wykorzystywanych w branży spożywczej i przemysłowej.
- Zmniejszasz ryzyko wystąpienia awarii sieci kanalizacyjnych – dzięki obniżeniu kosztów związanych z ich czyszczeniem i eksploatacją więcej pieniędzy zostaje w lokalnym budżecie.
- Recykling, recykling i jeszcze raz recykling – stary, zużyty olej, który od Ciebie odbieramy, już wkrótce stanie się pełnoprawnym surowcem, idealnym do produkcji nowoczesnych biopaliw, wykorzystywanych m.in. w przemyśle motoryzacyjnym i lotniczym.
Jak widzisz, warto! Już teraz skontaktuj się z nami i wspomóż nas w wysiłkach o zdrowszą planetę. Bycie eko jeszcze nigdy nie było tak proste!