Prowadzenie restauracji czy jakiegokolwiek innego punktu gastronomicznego wymaga dużego zaangażowania, odpowiedniego zarządzania czasem i podejmowania przemyślanych decyzji, które pomagają i ułatwiają prowadzenie lokalu. Jednym z lepszych wyborów, jakie możesz podjąć, jest nawiązanie współpracy z firmą zajmującą się odbiorem zużytego oleju spożywczego. Czy wiesz, z jakimi korzyściami się to wiąże i dlaczego warto skorzystać z ich oferty?
- Nie musisz już przejmować się przechowywaniem i utylizacją starego oleju.
Jak dobrze wiesz, stare, przepracowane oleje klasyfikowane są jako trudne odpady spożywcze. Jako właściciel lokalu gastronomicznego jesteś zobowiązany prawnie do tego, by zadbać o ich odpowiednią utylizację. Odpowiednie zapisy i artykuły widnieją w ustawie o odpadach, zaś za ich nieprzestrzeganie może zostać nałożona wysoka grzywna. Zużytego oleju nie możesz tak po prostu wylać do kanalizacji czy spalić, bo wiąże się to z olbrzymim obciążeniem dla środowiska naturalnego.
Na szczęście możesz skorzystać z oferty Trafin Oil. Główną misją naszej firmy jest pomaganie lokalom gastronomicznym w gospodarowaniu zużytym olejem – zabieramy go bezpośrednio od Ciebie i wypożyczamy Ci pustą beczkę na stary olej. Odebrany produkt przekazujemy dalej do recyklingu, dzięki czemu ma szansę być ponownie wykorzystany, np. w charakterze biopaliwa.
- Zapomnisz o konieczności kupowania świeżego oleju na czas.
Odciążymy Cię nie tylko w kwestiach związanych z utylizację oleju przepracowanego, ale także przy dostawach nowego. Nie musisz już pamiętać o regularnych zakupach – specjaliści z Trafin Oil będą kontrolować Twoje stany magazynowe i dadzą Ci znać z odpowiednim wyprzedzeniem, że zbliża się nowy transport. Zapewni Ci to poczucie bezpieczeństwa i olbrzymi komfort psychiczny. Współpracując z nami, będziesz wiedział, że w Twojej restauracji nigdy nie zabraknie świeżego oleju.
- Wszystko załatwisz na zapleczu/w magazynie swojego lokalu.
Wygoda, wygoda i jeszcze raz wygoda – możesz na nią liczyć, współpracując z Trafin Oil. Odbiór zużytego tłuszczu i dostawa nowego odbywa się w Twoim lokalu, od ręki. Nie musisz planować dojazdów ani samodzielnie przewozić ciężkich pojemników ze starym olejem. To my przyjedziemy do Ciebie i pozwolimy Ci zaoszczędzić cenny czas, który możesz wykorzystać na inne obowiązki związane z prowadzeniem restauracji.
- Możesz liczyć na minimum formalności i maksimum efektów.
Możesz zgłosić się do nas mailowo lub telefonicznie, podając ilość oleju i adres odbioru i/lub dostawy. Dostarczymy Ci umowę na ekologiczną utylizację oleju, o którą mogą poprosić urzędnicy podczas kontroli. W ciągu maksymalnie 5 dni roboczych od złożenia zamówienia zjawimy się w Twojej restauracji po odbiór zużytego oleju. Gotowe! Pamiętaj, że jeśli z jakiegoś powodu chcesz szybciej pozbyć się starego tłuszczu, wystarczy, że dasz nam o tym znać. Wspólnie ustalimy dogodny dla obu stron termin.
- Przyczyniasz się do ochrony środowiska naturalnego.
Zużyty olej spożywczy jest odpadem niebezpiecznym dla środowiska, o ile nie zostanie poddany właściwej utylizacji. Dlatego też nie można go spalać (do atmosfery przedostają się wówczas szkodliwe substancje chemiczne) ani np. wylewać do kanalizacji (pojawia się ryzyko skażenia wód gruntowych i roślin). Odebrany od Ciebie tłuszcz posmażalniczy przekazujemy do recyklingu w przeznaczonych do tego miejscach. Dzięki temu ma szansę wrócić na rynek pod postacią substancji o zupełnie innym zastosowaniu i być wykorzystany ponownie.
- Możesz zaoszczędzić.
Przy dostawie nowego oleju odkupimy od Ciebie zużyty olej za gotówkę i wystawimy fakturę. Szybko, łatwo i przyjemnie!
Wypełnij formularz kontaktowy już teraz i oczekuj na kontakt od jednego z naszych konsultantów. Zapraszamy do współpracy z Trafin Oil!